Isakssons

BOKA

UPPLEV

Havet, rofylldheten och den öronbedövande tystnaden på östra Föglö är i sig en stark upplevelse. För dig som vill ha en aktiv semester finns massor av möjligheter.

Spöfisk m Hans C_IMG_1950

Fiska

I stughyran ingår fiskerätt med nät eller kastspö på våra fiskevatten. Det ingår även en roddbåt och möjlighet att hyra en aktersnurra. Fisket är uppskattat och de flesta får napp. Abborre och gädda hör till vanligheterna liksom sik. Små flundror går också att få upp och under försommaren kan du få strömming. Du tar med dig din egen fiskeutrustning. Vi har rensbord, plats att rensa nät och en ordentlig rök. Du har också möjlighet att köpa fiskekort till angränsande fiskevatten. 

DSC_1169

Vandra

Alldeles intill vårt servicehus börjar den ena av Föglös två vandringsleder, Hastersboda naturstig. Den är drygt 4 kilometer lång, följer bitvis kusten, passerar ett 10 meter högt fågeltorn med milsvid utsikt, går igenom orörd gammelskog, över mossiga berghällar och artrika ängar. Leden är tydligt utmärkt med vita stenar.

Kvällspaddling_IMG_5649

Paddla

Skärgården öster om Hastersboda erbjuder fina paddelvatten. Här är ytterskärgård med många släta klipphällar, friskt vatten och möjlighet till många strandhugg på 100-tals obebodda öar. För dig som inte har med en egen kajak finns fyra enklare kajaker i vårt båthus. (I stughyran ingår en kajak eller roddbåt).

Kala klippoir m familjen o hav_IMG_4160

Klippbada

Man måste inte ta båten för att hitta sin egen badklippa. Till området hör 3000 meter orörd strandlinje med gott om fina släta hällar och egna vikar. Och för barnfamiljer med små barn finns en långgrund sandstrand på cykelavstånd.

DSC_0947

Basta

Vår vedeldade bastu ligger i hamnen och har en egen brygga för den som vill svalka sig i havet. I bastun finns även dusch med regnvatten. Bastun är bokningsbar och tillgänglig för alla stugor.

Upplev_Skåda fåglar

Skåda fåglar

Området runt Hastersboda har ett rikt fågelliv. Här har bland annat svarthakedopping skådats. Förutom sjöfågel finns här en av Ålands bästa lokaler för havsörn.

Smultron längs cykelvägen_IMG_5527

Cykla

På Föglö, liksom på fasta Åland, finns mycket att upptäcka från cykelsadeln. Många småvägar är asfalterade och biltrafiken måttlig. Inte sällan finns det separerade cykelvägar. Allt som allt gör det Åland till ett eldorado för dig som vill träna landsvägscykling. I början av juli går Ålands mest kända cykellopp på 170 km, Käringsundsloppet som sträcker sig över stora delar av det åländska öriket.

DSC_1249

Spela disc-golf

Med start vid tältplatsen finns en av norra Europas häftigaste disc-golfbanor. Banan invigdes 2020 och Europamästaren Seppo Paju betecknar den som en av de vackraste han någonsin spelat på. Den nuvarande banan har 9 håll.

mde

Åka rullskidor

Kombinationen fina asfaltvägar och lite trafik gör Föglö och övriga Åland till en drömdestination för dig som vill ladda inför vinterns skidlopp.

IMG_8852

Yoga

Den rofyllda miljön på östra Föglö gör det lätt att slappna av och få distans till vardagen. Professionella yoga-lärare har vid flera tillfällen valt att hålla sina yoga-kurser hos oss. Är du en av dem? Vi kan ordna övernattning och yoga-lokal inomhus för upp till 6 personer. Låter det intressant? Kontakta oss så hjälper vi till med arrangemangen.  

Marjatta akvarell

Måla akvarell

Det speciella ljuset och den unika skärgårdsmiljön har lockat många av våra gäster att ta fram penslar och akvarellåda. Vi har tankar på att anordna akvarellkurser med erfarna lärare, men har inte kommit till skott. Känner du för att leda en akvarellkurs? Hör i så fall av dig till oss så ordnar vi det praktiska.
P1000229

Handla och äta

I Degerby 16 kilometer från Hastersboda ligger centralorten på Föglö. Här i Degerby går färjan till Svinö på fasta Åland. Här finns en välsorterad mataffär, caféer, och flera restauranger varav flera serverar mat gjord på råvaror från Föglö. I Degerby kan man också hyra cyklar.

P1000130

Gå på gym

Ibland är det skönt att ”lyfta skrot” på ett hederligt gym. I Degerby finns ett fullutrustat gym för den som vill. Gymkort för finns att köpa vid kommunkansliet i Degerby.
Intill träningslokalen finns även ett utomhusgym som är gratis och öppet dygnet runt alla dagar i veckan.

 

Tennis

Spela tennis

I Degerby finns en tennisbana att hyra. Under sommaren bokar man banan via Turistinformationen eller kommunkansliet i Degerby. Här kan du även hyra racket och bollar.